Sonderborg Denemarken

Vakantie in Denemarken: prettig vertrouwd en tegelijk heel anders

Eric Geplaatst: 21 oktober 2021
Update aanbiedingen: vandaag om 07:28
Leestijd 5 minuten

Vriendelijk Denemarken...

Denemarken lijkt in sommige opzichten op België: het is een kleine anderhalf keer zo groot, het klimaat is bijna hetzelfde en Denemarken heeft net als geen bergen. Er zijn ook aanzienlijke verschillen. Zo is Denemarken minder dichtbevolkt dan ons land. Het heeft zo’n vijf miljoen inwoners. Een groot deel daarvan woont in de hoofdstad (Kopenhagen) of de directe omgeving hiervan. Ook heeft Denemarken meer dan België te maken met de zee. Het heeft namelijk zo’n 7300 kilometer kustlijn en telt maar liefst 405 eilanden. Ga je op vakantie naar Denemarken? Dan zul je merken dat je jezelf daar snel op je gemak voelt, terwijl het toch echt een heel ander land is dan België. Ervaar nu zelf Denemarken, het land van eilanden, zee, historische steden en vriendelijke mensen.

Denemarken weetjes


 • EU-lid, Schengenzone
 • Hoofdstad:
  Kopenhagen
 • Taal:
  Deens
 • Geld:
  Deense kroon
 • Tijdverschil:
  In Denemarken is het nu , dus er is geen tijdverschil.
 • Visum nodig:
  Niet nodig voor EU-burgers.

Tickets en tours Denemarken


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Treintickets Denemarken


Denemarken is prima bereikbaar per trein!

Reizen per trein is relax en milieubewust. Bovendien begint je vakantie al bij vertrek, want onderweg geniet je van de mooie landschappen, steden en dorpen.

Check de bestemmingen en ticketprijzen op NS International via onderstaande button.

Vliegtickets Denemarken


Gevonden prijzen voor retour tickets:

 • Eindhoven - Kopenhagen: € 65
  prijs gevonden bij vertrek 04-06-2024
 • Dusseldorf - Kopenhagen: € 112
  prijs gevonden bij vertrek 17-04-2024
 • Amsterdam - Kopenhagen: € 119
  prijs gevonden bij vertrek 04-03-2024
 • Brussel - Kopenhagen: € 136
  prijs gevonden bij vertrek 19-04-2024
VLIEGTICKETS BEKIJKEN

Indicatieve vanaf prijzen, dagelijkse check.


Of boek een goedkoop ticket Denemarken direct bij:

Transavia

Denemarken aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen Denemarken:

 8 daagse autovakantie naar Skaerbaekcentret in skaerbaek, denemarken

eigen vervoer

8 daagse autovakantie naar Skaerbaekcentret in skaerbaek, denemarken
 Skaerbaekcentret

eigen vervoer

Skaerbaekcentret
 Oster Hurup

eigen vervoer

Oster Hurup
 Riis Feriepark

eigen vervoer

Riis Feriepark

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Tips en inspiratie voor een vakantie in Denemarken

Denemarken biedt volop vakantiemogelijkheden door de prettige mengeling van natuur, cultuur, geschiedenis en de gemoedelijke sfeer in het land. We noemen enkele topbestemmingen voor een vakantie in Denemarken:

Ribe Denemarken

In Ribe, de oudste stad van Denemarken, waan je je in de middeleeuwen.

Voor welke soorten vakantie ga je naar Denemarken?

Denemarken heeft veel te bieden. Een vakantie naar Denemarken kun je op veel verschillende manieren inrichten, denk bijvoorbeeld aan:

de kleine zeemeermin Kopenhagen Denemarken

Het beroemde beeld van de kleine zeemeermin in Kopenhagen.

Eten en drinken in Denemarken

Het Deense ontbijt verschilt niet zoveel van het Belgische. De lunch eet men vaak buiten de deur. Populair zijn de kro’s, typisch Deense eethuisjes waar je heerlijke gerechten kunt eten. Een geliefde lunch is een platte, een bord met lekkere hapjes. Wat je allemaal aantreft op zo’n platte? Haring of andere vis, worstjes, kaas, het overbekende Smörrebröd en nog veel meer…

Wil je op vakantie in Denemarken uit eten gaan? Dan kun je terecht bij een grote variatie aan restaurants. Van eenvoudige eethuisjes tot het beste restaurant ter wereld: Noma in Kopenhagen. Noma is wereldberoemd en vier keer uitgeroepen tot ‘beste restaurant ter wereld’. Het is zo populair dat je lang van tevoren moet reserveren, minimaal enkele weken.

Een populaire snack in Denemarken zijn frikadeller. De naam lijkt op frikandellen, maar het zijn kleine, smakelijke gehaktballetjes. De smaak doet enigszins denken aan de bekende gehaktballetjes uit een ander Scandinavisch land: Zweden.

Het klimaat in Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Dat is hetzelfde type klimaat als in België. Toch zijn er wel wat verschillen. Zo heeft Denemarken meer zonuren in de zomermaanden. Juni, juli en augustus zijn dan ook prettige maanden voor een vakantie in Denemarken.

De Faeröer eilanden liggen een stuk noordelijker en hebben een wat ander klimaat. Kenmerken van het klimaat daar zijn weinig zonuren en een gelijkmatige temperatuur. De temperatuurverschillen tussen de warmste en koudste maanden zijn relatief klein: in de koudste maanden is de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 6 °C, de gemiddelde maximumtemperatuur in de zomer is ongeveer 13 °C.

Faeröer eilanden Denemarken

De Faeröer eilanden behoren ook tot Denemarken.

Vervoer naar Denemarken

Vanaf België rijd je gemakkelijk naar Denemarken met je eigen auto. Reken wel op twaalf à veertien uur rijden, afhankelijk van je vertrekpunt uit België en je bestemming in Denemarken.

Denemarken is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld eerst de trein naar het Noord-Duitse Hamburg. In Hamburg kun je overstappen op verschillende treinen naar Denenmarken, bijvoorbeeld een rechtstreekse trein naar Kopenhagen. Een goedkoper maar langzamer alternatief is de bus, bijvoorbeeld met lowbudget-vervoerder Flixbus. Duurt een reis met auto, trein of bus je te lang? Vanaf Brussel vlieg je in anderhalf uur naar Kopenhagen.

Wil je na Denemarken nog verder rondreizen in Scandinavische landen? Vanaf Denemarken neem je eenvoudig de veerboot naar Noorwegen en Zweden. Via de haven van Hirtshals en de Faeröer eilanden kun je zelfs met veerboten naar IJsland reizen.

Vanuit Denemarken reis je gemakkelijk naar andere Scandinavische landen

Vervoer in Denemarken

Wil je op vakantie in Denemarken met je eigen auto of een huurauto rondrijden? Dat kan prima. De wegen in Denemarken zijn uitstekend, en er zijn geen sterk afwijkende verkeersregels vergeleken met België.

In Denemarken rondrijden met je eigen auto of een huurauto verschilt in één opzicht sterk van België: doordat Denemarken uit zoveel eilanden bestaat, krijg je eerder te maken met veerboten. Dit hangt natuurlijk wel van je bestemming af. Daarnaast is het zo dat tussen de grootste en meest bezochte eilanden vaak brugverbindingen liggen.

Ook rondreizen met het openbaar vervoer is een prima optie. Met het netwerk van veerboten, treinen en bussen kom je vrijwel overal, van de grootste steden tot de meest afgelegen uithoeken. Wil je naar een bepaalde plaats? Kijk dan eerst of er een langeafstandsbus naartoe gaat. Die zijn soms sneller dan de trein, omdat ze veel minder vaak stoppen.

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is webdevelopper en internetondernemer, maar daarnaast is hij ook reislustig. Een goeie combinatie, want zijn werk kan hij overal doen! Regelmatig trekt hij er dan ook op uit met zijn laptop in de koffer. Een moderne term daarvoor is digitale nomade.