Bachalpsee Alpen Zwitserland

Vakantie in Zwitserland: geniet in elk seizoen van het meest bergachtige land van Europa

Geplaatst: 8 september 2021
Update aanbiedingen: vandaag om 17:54
Leestijd 3 minuten

Natuurschoon Zwitserland...

Zwitserland is niet alleen economisch een welvarend land, het is ook rijk aan natuurschoon. Op vakantie in Zwitserland geniet je van indrukwekkende berglandschappen met de beroemde Alpenreuzen, groene dalen en heldere meren. De hoogste berg van Europa heeft Zwitserland nét niet: dat is namelijk de Mont Blanc in Frankrijk, maar Zwitserland heeft wel de meeste hoge bergen van Europa.

Door het hooggebergte is Zwitserland een geliefde en veel bezochte bestemming voor wintersport, maar dit prachtige Alpenland heeft het hele jaar door nog veel meer vakantiemogelijkheden te bieden.

Zwitserland weetjes


 • Schengenzone (geen EU-lid)
 • Hoofdstad:
  Bern
 • Taal:
  Duits, Frans en Italiaans.
 • Geld:
  Zwitserse frank
 • Tijdverschil:
  In Zwitserland is het nu , dus er is geen tijdverschil.
 • Visum nodig:
  niet nodig voor EU-burgers.

Tickets en tours Zwitserland


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Treintickets Zwitserland


Zwitserland is prima bereikbaar per trein!

Reizen per trein is relax en milieubewust. Bovendien begint je vakantie al bij vertrek, want onderweg geniet je van de mooie landschappen, steden en dorpen.

Check de bestemmingen en ticketprijzen op NS International via onderstaande button.

Vliegtickets Zwitserland


Gevonden prijzen voor retour tickets:

 • Rotterdam - Genève: € 85
  prijs gevonden bij vertrek 25-02-2024
 • Amsterdam - Basel: € 100
  prijs gevonden bij vertrek 02-02-2024
 • Dusseldorf - Zürich: € 109
  prijs gevonden bij vertrek 07-02-2024
 • Dusseldorf - Bern: € 227
  prijs gevonden bij vertrek 22-03-2024
VLIEGTICKETS BEKIJKEN

Indicatieve vanaf prijzen, dagelijkse check.


Of boek een goedkoop ticket Zwitserland direct bij:

Transavia

Zwitserland aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen Zwitserland:

 Residence Edelweiss

eigen vervoer

Residence Edelweiss
 Haus Arizona

eigen vervoer

Haus Arizona
 Haus Apollo

eigen vervoer

Haus Apollo
 Manor Farm I

eigen vervoer

Manor Farm I

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Tips en inspiratie voor een vakantie in Zwitserland

In de wintermaanden kun je in de Zwitserse bergen volop genieten van wintersport, zoals skiën, sleeën en snowboarden. In de zomer zijn er ook volop mogelijkheden, zoals bergbeklimmen, mountainbiken, gletsjertochten maken, abseilen en nog veel meer. Naast actieve en sportieve vakanties kun je op nog veel meer manieren vakantie vieren in Zwitserland. We noemen enkele - soms letterlijke - hoogtepunten:

Stellisee Matterhorn Zwitserland

De Stellisee met op de achtergrond de Matterhorn.

De Zwitserse keuken

Zwitserland bestaat uit een Frans-, Duits- en Italiaanssprekend gedeelte. Dit zie je naast in de taal ook terug in de cultuur en in de keuken. Per regio zie je grote verschillen in eetgewoonten. Een geliefd gerecht dat afkomstig is uit het Duitstalige deel en dat je in vrijwel heel Zwitserland kunt krijgen is rösti. Rösti bestaat uit in een koekenpan gebakken geraspte aardappel, vaak vermengd met andere ingrediënten zoals spek, ui en kaas.

Hou je van kaas, dan valt er in Zwitserland heel wat te genieten

Hou je van kaas, dan valt er in Zwitserland heel wat te genieten. Je zou wel een kaas rondreis kunnen maken, want elke regio heeft weer andere kaassoorten. Bekende Zwitserse kazen zijn bijvoorbeeld Vacherin, Appenzeller, Sbrinz en de bekende Emmentaler gatenkaas. Het is niet verwonderlijk dat kaasfondue een Zwitserse uitvinding is. Dit gerecht is vandaag de dag nog altijd enorm populair in Zwitserland.

Zwitserse Emmentaler kaas

Zwitserse Emmentaler gatenkaas.

Het klimaat in Zwitserland

Zwitserland kent drie klimaatzones, afhankelijk van de hoogte. In de hoge bergen heerst een hooggebergteklimaat en in de middelhoge en lage gebieden een landklimaat. Het zuidelijke deel van Zwitserland, dat grenst aan Italië kent een mediterraan klimaat.

In de zomer is het in de laaggelegen delen van Zwitserland meestal aangenaam. Hoog in de bergen is het in de zomer veel minder warm. De gemiddelde temperatuur is daar dan ongeveer 10°C, terwijl dat in de lagere gebieden zo’n 24°C is.

De wintermaanden zijn in vrijwel heel Zwitserland een stuk kouder dan in ons land. Het vriest vaak en er is veel kans op sneeuw en ijzel in grote delen van het land, behalve in het zuiden.

Wat de beste tijd is voor een vakantie in Zwitserland ligt er sterk aan wat voor soort vakantie je wil houden. Voor een wintersportvakantie zijn de maanden december en januari ideaal. Ga je op vakantie naar Zwitserland voor andere activiteiten dan zijn de maanden mei tot en met september doorgaans prima.

Voor wintersport zijn de maanden december en januari ideaal

Voor andere activiteiten dan zijn de maanden mei tot en met september doorgaans prima.

Voor welk soort vakantie ga je naar Zwitserland?

Zwitserland is qua oppervlakte iets groter dan België. Het grote verschil met ons land zijn de bergen: meer dan zeventig procent van Zwitserland bestaat uit berglandschappen, en de overige dertig procent is ook lang niet overal vlak. De vele bergen bieden geweldige mogelijkheden voor typische berg-activiteiten zoals wintersport in de winter, en wandelingen en bergbeklimmen in de zomer. Daarnaast kun je van nog veel meer soorten vakantie genieten in Zwitserland:

treinreizen Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn prachtige treinroutes.

Meer Zwitserland vakanties

Zwitserland Residence Edelweiss
Zwitserland

Residence Edelweiss

Verblijven in een aangename accommodatie in Saas Balen? Chalet Residence Edelweiss is een comfortabel 3-sterren chalet, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 54 reizigers beoordelen Chalet Residence Edelweiss gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Chalet Residence Edelweiss, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Chalet Residence Edelweiss vandaag nog!


chalet8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Haus Arizona
Zwitserland

Haus Arizona

Verblijven in een aangename accommodatie in Saas Almagell? Appartement Haus Arizona is een comfortabel 3-sterren appartement, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 23 reizigers beoordelen Appartement Haus Arizona gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Appartement Haus Arizona, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Appartement Haus Arizona vandaag nog!


appartement8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Haus Apollo
Zwitserland

Haus Apollo

Verblijven in een aangename accommodatie in Saas Almagell? Appartement Haus Apollo is een comfortabel 3-sterren appartement, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 10 reizigers beoordelen Appartement Haus Apollo gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Appartement Haus Apollo, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Appartement Haus Apollo vandaag nog!


appartement8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Manor Farm I
Zwitserland

Manor Farm I

Verblijven in een aangename accommodatie in Interlaken? Camping Manor Farm I is een luxe 4-sterren camping, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 113 reizigers beoordelen Camping Manor Farm I gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Camping Manor Farm I, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Camping Manor Farm I vandaag nog!


camping8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Swisspeak Resorts Vercorin
Zwitserland

Swisspeak Resorts Vercorin

Verblijven in een aangename accommodatie in Vercorin? Resort Swisspeak Resorts Vercorin is een comfortabel 3-sterren resort, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 61 reizigers beoordelen Resort Swisspeak Resorts Vercorin gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Resort Swisspeak Resorts Vercorin, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Resort Swisspeak Resorts Vercorin vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Montela en Resort
Zwitserland

Montela en Resort

Verblijven in een aangename accommodatie in Saas Grund? Hotel Montela Hotel en Resort is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 44 reizigers beoordelen Hotel Montela Hotel en Resort gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Montela Hotel en Resort, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Hotel Montela Hotel en Resort vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Solaria Serviced
Zwitserland

Solaria Serviced

Verblijven in een aangename accommodatie in Davos? Appartement Solaria Serviced is een comfortabel 3-sterren appartement, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 130 reizigers beoordelen Appartement Solaria Serviced gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Appartement Solaria Serviced, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Appartement Solaria Serviced vandaag nog!


appartement8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Parkhotel du Sauvage
Zwitserland

Parkhotel du Sauvage

Verblijven in een aangename accommodatie in Meiringen? Hotel Parkhotel du Sauvage is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 120 reizigers beoordelen Hotel Parkhotel du Sauvage gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Parkhotel du Sauvage, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Hotel Parkhotel du Sauvage vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Swisspeak Resorts Zinal
Zwitserland

Swisspeak Resorts Zinal

Verblijven in een aangename accommodatie in Zinal? Resort Swisspeak Resorts Zinal is een comfortabel 3-sterren resort, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 39 reizigers beoordelen Resort Swisspeak Resorts Zinal gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Resort Swisspeak Resorts Zinal, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Resort Swisspeak Resorts Zinal vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Dell Angelo
Zwitserland

Dell Angelo

Verblijven in een aangename accommodatie in Locarno? Hotel Dell Angelo is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 5064 reizigers beoordelen Hotel Dell Angelo gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Dell Angelo, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Hotel Dell Angelo vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Parsenn
Zwitserland

Parsenn

Verblijven in een aangename accommodatie in Davos? Hotel Parsenn is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 128 reizigers beoordelen Hotel Parsenn gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Parsenn, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Zwitserland? Boek jouw vakantie naar Hotel Parsenn vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Zwitserland Bern Baeren Wilderswil
Zwitserland

Baeren Wilderswil

Tussen de woeste ongerepte bergen in de regio van Bern ligt een uitstekend adres voor jouw volgende vakantie in Zwitserland: welkom bij Baeren Wilderswil. Dit 3-sterrenhotel heeft een rijke geschiedenis, want het bestaat al meer dan 300 jaar. De authenticiteit is nog volop aanwezig. In de klassiek ingerichte kamers is het alsof je een tijdmachine instapt! Voor wie toch even terug naar de huidige eeuw wil, kan gebruikmaken van de gratis WiFi. De omliggende natuur is zowel 's zomers als 's winters een plaatje. Of je nu wandelavonturen beleeft of op de lange latten de omgeving verkent, de dag gezellig afsluiten bij de hotelbar is altijd een goed idee!


hotel8 dagen
eigen vervoer