Ohrid Noord-Macedonië

Vakantie in Noord-Macedonië: ontdek zelf de parel van de Balkan

Geplaatst: 9 mei 2022
Update aanbiedingen: vandaag om 07:28
Leestijd 5 minuten

Noord-Macedonië is...

Noord-Macedonië is een van de weinige nog redelijk onontdekte Europese vakantielanden. Het land wordt wel de parel van de Balkan genoemd en heeft veel prachtige natuur, zoals groene berggebieden en diepblauwe meren. Een vakantie in Noord-Macedonië biedt daarom volop mogelijkheden voor natuur- en outdoor liefhebbers.

Daarnaast heeft het land nog veel meer te bieden, zoals authentieke en boeiende steden, lekker en betaalbaar eten, heerlijke stranden rond het Meer van Ohrid en een rijke cultuur en geschiedenis. Laat je verrassen door de uitgebreide mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Macedonië.

Noord-Macedonië weetjes


 • Hoofdstad:
  Skopje
 • Taal:
  Macedonisch en Albanees.
 • Geld:
  Macedonische denar
 • Tijdverschil:
  In Noord-Macedonië is het nu , dus er is geen tijdverschil.
 • Visum nodig:
  Niet nodig voor EU-burgers.

Tickets en tours Noord-Macedonië


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Aanbiedingen en tips!


Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en tips door hier je e-mailadres achter te laten.

Wij sturen maximaal 1 keer per week een mail-update. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Vliegtickets Noord-Macedonië


Gevonden prijzen voor retour tickets:

 • Eindhoven - Skopje: € 189
  prijs gevonden bij vertrek 31-05-2024
 • Amsterdam - Skopje: € 288
  prijs gevonden bij vertrek 18-08-2024
VLIEGTICKETS BEKIJKEN

Indicatieve vanaf prijzen, dagelijkse check.


Of boek een goedkoop ticket Noord-Macedonië direct bij:

Lufthansa

Noord-Macedonië aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen Noord-Macedonië:

 Hotel Villa Dionis

vliegreis

Hotel Villa Dionis
 Dionis

vliegreis

Dionis
 Drim Hotel

vliegreis

Drim Hotel
 Vlieg-busreis Betoverend Macedonië

vliegreis

Vlieg-busreis Betoverend Macedonië

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Tips en inspiratie voor een vakantie in Noord-Macedonië

Het land heet sinds 2019 officieel de Republiek Noord-Macedonië, daarvoor heette het kortweg Macedonië. De naam Noord-Macedonië is de uitkomst van een jarenlange strijd met buurland Griekenland. Het buurland drong aan op een nieuwe naam, omdat een provincie in het noorden van Griekenland ook Macedonië heet.

Noord-Macedonië wordt wel de parel van de Balkan genoemd

Noord-Macedonië is een dunbevolkt land met veel natuur en ruimte. Het is iets groter dan de helft van Nederland en er wonen ongeveer twee miljoen mensen. Dit zijn enkele van de mooiste bestemmingen voor jouw vakantie naar Noord-Macedonië:

Saint John Church in Ohrid Noord-Macedonië

De Saint John Church bij Ohrid.

Voor welke soorten vakanties ga je naar Noord-Macedonië?

Eten en drinken in Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is relatief goedkoop, voor een prima maaltijd betaal je vaak maar rond de tien euro. In een groot deel van Noord-Macedonië bestaat het hoofdgerecht vaak uit stoofpotjes met vlees, maar in de buurt van het Ohrid meer staat er ook vaak vis op het menu. Hou je van vis en bezoek je op jouw vakantie in Noord-Macedonië Ohrid of omgeving? Dan is de Ohrid-forel een aanrader. Deze vissoort komt alleen voor in het Meer van Ohrid en nergens anders op de wereld.

Een populaire alcoholische drank in Noord-Macedonië is raki, net als in buurland Griekenland. De raki wordt vaak zelf gestookt waardoor de smaak in elke plaats weer anders kan zijn. Noord-Macedonië is ook een wijnland met een groot aantal wijngaarden.  Noord-Macedonische wijn is doorgaans van goede kwaliteit en ga je uit eten dan is het een aanrader om daar een lokaal wijntje bij drinken. Een ander populair drankje is Rakija, een lokale whisky likeur.

Noord-Macedonische wijn is doorgaans van goede kwaliteit

Noord-Macedonië is ook een wijnland met een groot aantal wijngaarden.

Het klimaat in Noord-Macedonië

Noord-Macedonië heeft een gematigd landklimaat. Dat houdt in dat de zomers warm en droog zijn, de winters koud en je hebt het hele jaar door kans op neerslag. In berggebieden wordt het ‘s zomers nooit bijzonder heet en blijft de sneeuw die in de winter valt soms wel tot mei of juni liggen. In de lager gelegen gebieden in Noord-Macedonië kan het in de zomer wel 35 tot 40 graden worden.

De kans op neerslag is het hele jaar ongeveer even groot, maar de hoeveelheid neerslag is veel minder in vergelijking met Nederland.

Wanneer de beste tijd is voor een vakantie in Noord-Macedonië hangt af van de soort vakantie. In de lange en warme zomer kun je bijvoorbeeld prima een zonvakantie boeken aan het Meer van Ohrid. Wil je een actieve vakantie, bijvoorbeeld door de bergen trekken, dan zijn de periodes net voor en na de warmste maanden ideaal, dus in juni, juli en augustus.

de bazaar Skopje Noord-Macedonië

De straten van de eeuwenoude Old Bazaar in Skopje.

Vervoer in Noord-Macedonië

Noord-Macedonië kun je prima met de eigen of huurauto of met de bus verkennen. De meeste wegen zijn redelijk tot goed, maar sommige wegen in het binnenland zijn wat minder van kwaliteit in vergelijking met Nederland. Hou er rekening mee dat je op een aantal wegen tol moet betalen.

Noord-Macedonië heeft een uitstekend busnetwerk. Zowel nationaal als internationaal: je kunt met de bus zowel naar kleine dorpjes als naar buurlanden. Hoofdstad Skopje is het belangrijkste knooppunt van de buisverbindingen. Met de bus rijd je goedkoop en makkelijk overal naar toe.

Op vakantie in Noord-Macedonië kun je ook met de trein reizen. Hiervoor geldt hetzelfde als voor reizen over de weg: de treinverbindingen zijn redelijk tot goed, maar verwacht niet altijd de kwaliteit die je in Nederland gewend bent. Helaas heeft één van de populairste bestemmingen in Noord-Macedonië, de stad Ohrid, geen treinstation.