Bouillon Ardennen België

Vakantie in België: dichtbij, vertrouwd en toch verrassend

Geplaatst: 6 oktober 2021
Update aanbiedingen: vandaag om 07:28
Leestijd 5 minuten

België, nooit ver...

Voor een geslaagde vakantie hoef je niet altijd ver te reizen. Dat bewijst ons ons eigen land, België. De uitgestrekte Belgische kust, de groene bossen en heuvels van de Ardennen, boeiende steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge: voor een vakantie in ons eigen België heb je talloze mogelijkheden.

België weetjes


  • EU-lid, Schengenzone
  • Hoofdstad:
    Brussel
  • Taal:
    Nederlands, Frans en Duits.
  • Geld:
    Euro

Tickets en tours België


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Aanbiedingen en tips!


Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en tips door hier je e-mailadres achter te laten.

Wij sturen maximaal 1 keer per week een mail-update. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

België aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen België:

 Vakantiepark Village De Vacances D Oignies

eigen vervoer

Vakantiepark Village De Vacances D Oignies
 Les Doyards

eigen vervoer

Les Doyards
 Village de Vacances d Oignies

eigen vervoer

Village de Vacances d Oignies
 Center Parcs Les Ardennes

eigen vervoer

Center Parcs Les Ardennes

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Voor welke soorten vakantie ga je naar België?

In ons land is alles relatief dichtbij, maar de verschillende regio's kunnen zo anders zijn dat je echt helemaal het gevoel hebt in het buitenland te zijn. Ons land biedt namelijk veel variatie, zoals vlakke, glooiende of heuvelachtige gebieden, kilometers strand en prachtige steden vol gezelligheid en cultuur.

Wil je op vakantie naar in ons eigen land dan heb je daarvoor uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld:

Ons land biedt veel variatie in landschappen, steden en cultuur

De mooiste streken voor een vakantie in België

België heeft een aantal mooie streken waar je perfect kunt recreëren of op vakantie gaan. We noemen twee bekende, en twee relatief onbekende streken in België:

Durbuy Belgische Ardennen

Het pittoreske Durbuy in de Ardennen.

Populaire steden in België voor een stedentrip

België heeft een aantal boeiende steden, met een prettige mix van eeuwenoude bezienswaardigheden, bourgondische eet- en drinkgelegenheden en een modern winkelaanbod. Zeer geschikt voor een stedentrip, of een dagtochtje tijdens je vakantie in België.

Brussel: in Brussel moet je zeker naar de Grote Markt, misschien wel een van de mooiste pleinen van Europa, met het indrukwekkende stadhuis uit de vijftiende eeuw. Het minstens zo beroemde standbeeld van Manneken Pis staat er op loopafstand vandaan.

Antwerpen: de tweede stad van ons land is minstens zo mooi, maar weer heel anders. Maak er een wandeling langs de Schelde, of bezoek de veertiende-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Hou je van winkelen? De Meir en omliggende straten bieden trendy boetieks, winkels van bekende modemerken en een keur aan cafés en restaurants om jezelf weer even op te laden.

Gent: een karakteristieke stad, vol bezienswaardigheden. Een stad met veel water, ideaal voor een heerlijk boottochtje. Liefhebbers van geschiedenis hebben heel wat te bezichtigen in Gent, zoals het Prinsenhof: de geboorteplaats van keizer Karel V, of het 95 meter hoge Belfort van Gent dat uit de veertiende eeuw stamt.

Brugge: deze stad heeft zoveel historische gebouwen en monumenten dat het ook wel een openluchtmuseum wordt genoemd. Naast historie biedt Brugge ook veel levendigheid. Brugge is daarnaast zeker een stad voor chocoladeliefhebbers, met een chocolademuseum en veel gerenommeerde chocola speciaalzaken.

Brugge Belgie

Brugge, een populaire bestemming voor een stedentrip.