De leukste stedentrips voor jou geselecteerd

Een stedentrip is ideaal om er even een paar dagen tussenuit te gaan, om bij te komen van alle drukte en tegelijkertijd heerlijk relax de cultuur en sfeer van een interessante stad op te snuiven. Of je nu van lekker wandelen, uitgebreid shoppen of museumbezoeken houdt, een stedentrip heeft eigenlijk alle ingrediënten in zich.

Kies je voor een stedentrip, dan kies je meestal voor een korte “tussendoor” vakantie. Een lang weekend of een midweek, maar bij terugkomst ben je wel even lekker helemaal bijgekomen. Ook in deze paar dagen zul je een echt vakantiegevoel ervaren, even weg van de dagelijkse beslommeringen!

Bestemmingen voor stedentrips

Er zijn zeer veel bestemmingen voor een korte stedentrip. In principe is iedere Nederlandse of Europese stad een mogelijke bestemming, als er maar overnachtingsmogelijkheden zijn en de stad goed bereikbaar is.

Verder speelt mee wat jouw verwachtingen voor een stedentrip zijn. Als je houdt van geschiedenis, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een stad met een oud stadscentrum en historische plekken en gebouwen. Hou je meer van moderne architectuur, dan ligt een moderne stad meer voor de hand.

stedentrip bestemmingen 2

Stedentrip met eigen vervoer of als pakketreis?

Bij een stedentrip kun je er voor kiezen een hotel in de betreffende stad te boeken en het vervoer zelf te regelen. Dit ligt meestal voor de hand voor bestemmingen in Nederland en België of niet ver over de grens in Duitsland. Als de stad goed met de auto, motor of wellicht zelfs op de fiets bereikbaar is.

Voor verdere bestemmingen kun je meestal ook kiezen voor een stedentrip als pakketreis, dat wil zeggen inclusief vervoer per bus, trein, vliegtuig of boot. Vooral bij de populaire bestemmingen is dit een mogelijkheid. Maar als je geen geschikte pakketreis kunt vinden, dan is het voor een stedentrip een prima optie om zelf je reis samen te stellen door het boeken van een hotel en een ticket voor het vervoer.

stedentrip vliegtuig trein bus boot 3